Over mij

AYA is een acroniem voor Apprehend Your Animal.

Aya betekent in het Arabisch: prachtig, mirakel, muziek en melodie.

In de Turkse mythologie symboliseert Aya de goede ziel

Wie ben ik?

Mijn naam is Sharon Van den Abeele.
Ik ben afgestudeerd als dierenarts aan de UGent in 2019. Na mijn studies ben ik mijn (dier)geneeskundige kennis gaan uitbreiden in andere oorden, onder andere in het Oosten. Met name de traditionele Chinese diergeneeskunde. Deze studie heb ik gevolgd aan Chi University.

Jaarlijks ga ik op 10-daagse silent retreat in een klooster om te mediteren. De meditatietechniek is gebaseerd op “mindfulness with breathing” (vipassana). Vipassana betekent letterlijk “de dingen zien zoals ze werkelijk zijn”, door onze focus terug te brengen naar ons lichaam. Deze techniek heeft mij enorm geholpen om écht te leren “voelen”. Voelen omvat dan ook het grootste deel van mijn werk.

 

Mijn vrije tijd spendeer ik aan yoga, schilderen, muziek, dansen,…. Ik blijf mijn kennis uitbreiden door het volgen van cursussen, opleidingen en het lezen van boeken die complementair zijn aan het werk dat ik verricht.
>Mijn voorliefde voor de traditionele Chinese (dier)geneeskunde is als patiënt begonnen. Vreemde progressief, erger wordende klachten waar geen enkele dokter raad mee wist, werden verholpen of verbeterden enorm door het toepassen van acupunctuur. Door in aanraking te komen met acupunctuur werd mijn interesse gewekt. Mijn droom is om het goede verder te zetten.
Nadien ben ik me steeds meer beginnen toeleggen op de holistische geneeswijzen. Daarom heb ik ook een opleiding “holistische massage” gevolgd. Een holistische massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat weer beter in je vel zitten.

 

Acupunctuur herstelt de balans waar zich
een onevenwicht bevindt. Er wordt op een holistische wijze gekeken naar de
patiënt. Hiermee wordt bedoeld dat ouderdom, voorgeschiedenis, medische- en
gedragsproblemen, constitutie,… in rekening wordt genomen. Bovendien is het een geneeswijze die
niet enkel (curatief) geneest, maar ook voor preventieve doeleinden kan dienen.