Diensten

Voor de diergeneeskundige behandelingen kom ik graag bij u thuis.

Bij twijfel over welk van onderstaande diensten precies bij u of uw viervoeter past kan u altijd vrijblijvend advies vragen via het contactformulier of u kunt mij telefonisch bereiken.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is verschillend van de conventionele dierenarts in verschillende opzichten:

 • Mijn aanpak is holistisch: ik bekijk het hele plaatje. Dit verschilt van de gewone dierenarts die op één bepaald ziektebeeld gaat inzoomen. Geest en lichaam zijn ten alle tijde gelinkt: dus het is onmogelijk om deze twee gescheiden te zien. Een fysieke imbalans zal zich manifesteren op lichamelijk niveau en een mentale imbalans zal zich manifesteren op fysiek niveau. Het is dan aan mij om jullie te vertellen waar de imbalans precies zit en hoe jullie deze zelf kunnen herkennen.

 • Acupunctuur en kruidengeneeskunde geven het lichaam zélf de kans te herstellen zonder toevoeging van schadelijke stoffen, zoals vaak in medicatie zit, en is dus ook vrij van bijwerkingen

 • Mijn aanpak verschilt ook in die van anderen dat ik de klant niet afhankelijk van mij wil maken; ik wil zoveel mogelijk tips en tricks meegeven, zodat jullie zélf aan de slag kunnen en zodat jullie jullie eigen weg kunnen vinden in een bewustere manier van leven; voor jezelf en voor je hond.

 • Het gaat over de relatie tussen jou en je dier hoe je deze kan optimaliseren door je bewustzijn te verhogen op een mindfulle manier met jezelf en met je dier om te gaan en op die manier het vertrouwen kan verhogen. Niet alleen je dier wordt beter maar ook jij. Je begrijpt niet alleen je dier beter, maar ook jezelf.

 • Je dier zijn leefwereld is veel kleiner dan die van jou; jij hebt nog familie, vrienden,… Jij betekent jij alles voor je dier. Dat betekent dus dat jij een enorme impact hebt op jouw dier en op de gezondheid van je dier. Dus je dier neemt heel veel van je op. Als jij gestresseerd bent, zal je dier dat heel snel doorhebben en ook tekenen van stress vertonen. Het is ook algemeen geweten onder de dierenartsen dat de dieren vaak gelijkaardige problemen hebben als hun baasje. Om dieren echt te kunnen helpen, moeten we onszelf, ons dier en de relatie met ons dier goed begrijpen.

  We mogen ook niet vergeten dat (alle) dieren heel intelligent zijn, de capaciteit van de hersenen van onze huisdieren komen overeen met het verstand van een peuter of zelfs een kleuter en als je daarover nadenkt, kunnen die dus eigenlijk wel heel veel begrijpen.

 • Als laatste wil ik er nog aan toevoegen dat we de Westerse (dier)geneeskunde niet links mogen laten liggen. Beide geneeswijzen, de conventionele én de integratieve, hebben heel wat te bieden in het stellen van een diagnose en behandeling. Bepaalde ziektebeelden kunnen niet verholpen worden met acupunctuur. Vandaar is het belangrijk dat we onze (huis)dierenarts z’n gegevens zeker bijhouden

Acupunctuur

Acupunctuur is een integratieve geneeswijze die dient gecombineerd te worden met de conventionele (dier)geneeskunde. 

Acupunctuur herstelt de balans waar zich een onevenwicht bevindt. Er wordt op een holistische wijze gekeken naar de patiënt. Hiermee wordt bedoeld dat ouderdom, voorgeschiedenis, medische- en gedragsproblemen, constitutie,… in rekening wordt genomen. 

Bovendien is het een geneeswijze die niet enkel (curatief) geneest, maar ook voor preventieve doeleinden kan dienen.

Chinese kruidengeneeskunde

Net zoals de juiste voeding en stimulatie van acupunctuurpunten zorgen Chinese kruiden er ook voor dat de balans in het lichaam wordt hersteld. Deze kunnen de behandelingskuur versnellen.

Voedingsadvies

Wanneer het lichaam uit balans is, kunnen de juiste voedingsmiddelen ons lichaam helpen opnieuw in evenwicht te brengen. Afhankelijk van constitutie, type, ouderdom, kunnen de aangeraden voedingsmiddelen van dier tot dier of van mens tot mens enorm verschillen.

Holistische massage

De holistische massage gebeurt niet aan huis, maar wel in mijn praktijk.

Een holistische massage zet het zelfhelende vermogen van het lichaam in werking. Het lichaam en de komen op die manier meer in balans.

Tui Na

Door middel van specifieke Oosterse massagetechnieken worden blokkades in het lichaam opgeheven. Hierbij worden de juiste meridianen en acupunctuur/triggerpoints gestimuleerd. Dit is een niet-invasieve techniek om het lichaam in balans te brengen.

Gemmotherapie

Gemmotherapie gebruikt uitsluitend verse embryonale weefsels van planten, bomen en struiken, oftwel de knoppen van de jonge scheuten en haarwortels. De werking is te vergelijken met een homeopathisch middel. Het kiemweefsel bevat een hoger gehalte aan actieve stoffen bevat en heeft bovendien een breder werkingsspectrum heeft dan plantendelen apart. 

Indicaties

Het gebruik van acupunctuur of kruidengeneeskunde betreft een heel brede waaier

 • Musculoskeletale aandoeningen
  • Hernia (Intervertebral Disc Disease, Nek & Rug), manken, schouder, elleboog, knie en heuppijn, rugpijn, elleboog en heupdysplasie
 • Hartpatholgie
  • Aangeboren hartafwijkingen, hart-insufficiëntie, hartgeruis
 • Gastro-intestinale stoornissen
  • Braken (Acuut & Chronisch), spijsverteringsstoornissen, EPI (Exocrine Pancreas
 • Insufficiency), diarree (Acuut, Chronisch & Bloederig), lever-aandoeningen (Verhoogde enzymes ALT, GLT)
 • Longproblematiek
  • Astma, hoesten, pneumonie
 • Gedragsstoornissen
  • Agressie (Mens & Hond, angst (Vuurwerk, verlating), zindelijkheid, andere,…
 • Immuniteit/ Huid / Kanker
  • Auto-immuunziekten , kanker (Long, Bot, Lever, Bloed..), huidproblemen (haaruitval, roodheid, jeuk), gezwellen
 • Optimalisatie van het leven. Bijvoorbeeld bij hart-, nier- en kankerpatiënten, om te doen blijven eten, beter slapen, minder pijn te hebben,…